RSS

N.Ajis tuduh “Kolonel Mat” Yaacob untuk kekal berkuasa – Nizar Jalang DAP!

01 Dec


Nik Aziz mendedahkan ada usaha untuk menjatuhkannya oleh seorang bernama Kolonel Mat. Dengan segera Kickdefella seolah-olah mengaku bapanya sebagi Kolonel Mat walhal pangkat terakhirnya adalah Leftenen Kolonel seblum pencen.

Kesegeraan Kickdefella mengaku membuat kami The Unspinners curiga. Terlalu obvious Shieh sedia dirinya dihentam keroyok ramai-ramai, termasuk oleh dua anak first ulamak family. Ini dijangka bila Shieh mula hentam N.Ajis dan menantu.

Dari penelitian kami, N.Ajis sedang berkias. Andainya ada coup dalam tentera oleh Kolonel, mestilah untuk menjatuhkan General. Yang mahu dijatuhkan adalah Nik Aziz dan dengan demikian boleh kita anggap N.Ajis adalah General. Kolonel yang dimaksud pula kemungkinan Ahmad Yaacob, Timbalan MB.

Mungkin ini mengelirukan. Cuba fikir balik kenapa Husam merendah diri tak mahu MB dan cadangkan Ahmad Yaacob? Kickdefella dan Husam boleh dianggap satu geng, melainkan kalau dah bergaduh. Husam cuba nak letak jawatan kerana tindak tanduk Kickdefella tapi ditolak. N.Ajis tak mahu pula letak Husam sebahai MB. Dia kata Husam ini untuk rakyat Malaysia. N.Ajis mungkin marah dengan Husam kerana cadangkan Ahmad Yaacob bila dia belum kata mahu turun.

Bila N.Ajis hentam Kolonel Mat, kemungkinan dia tembak Ahmad Yaacob yang sedang berdiam. Tapi sudah tersebar idea Ahmad Yaacob orang ualama macam N.Ajis juga. Group ulama berkait dengabn kumpulan Hadi. N.Ajis sudah dapat kenalpasti komplot Husam dan Kickdefella tapi tidak tahu permainan Ahmad Yaacob.

Nik Amar pun bau juga. Nik Amar cuba-cuba nasib dengan menuntut mahu N.Ajis tentukan siap pengganti.

N.Ajis tak mahu undur. Dalam artikel Sinar Harian hari ini bertajuk “Pas Kelantan terus kukuh tanpa Nik Aziz?” ada ungkapan berikut.

Maka tidak hairanlah Nik Aziz masih mahu meneruskan kepimpinannya kerana beliau sedar pertama, rakyat dan Kelantan masih perlukannya dan kedua, Pas Kelantan pasti huru-hara jika beliau mengundurkan diri disebabkan Pas Kelantan masih gagal memilih seorang pemimpin yang bakal menggantikannya. The Unspinners

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on December 1, 2009 in Uncategorized

 

One response to “N.Ajis tuduh “Kolonel Mat” Yaacob untuk kekal berkuasa – Nizar Jalang DAP!

 1. bangjoe

  December 9, 2009 at 6:12 pm

  salam

  1.Tengok muka nizar dengan ngeh macam dua beradik.kembar kot ….sebab tu laaa dok bela sangat DAP penyangak tu..

  2. orang tengok pun dah meluat dengan telatah kurang ajarnya.pijak gambar lepas tu minta maaf. kepala bapak dia….kami bagi amaran jangan dok buat perangai kurang hajar. jangan ingat kita dok diam….jangan jadi bodoh penyangakkk.

  3.jangan jadi melayu lupa diri…kerana nak jadi YB sanggup jadi kuda tunggangan.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s