RSS

RAKAMAN CCTV,DNA,KETERANGAN 112 SAKSI YANG ASAL DI TUNTUT OLEH PELIWAT!!!!

18 Jun

1julaiANWAR AL-JUBURI MEMINTA SEGALA DOKUMEN ASAL BERHUBUNG KES LIWATNYA DARI MAHKAMAH!!!

ANTARA DOKUMEN YANG DI MINTA OLEH PELIWAT INI ADALAH BUKTI RAKAMAN CCTV ASAL YANG TERDAPAT DI KONDO TEMPAT KEJADIAN LIWAT INI BERLAKU. DAN JUGA BUKTI DNA ASAL KES LIWAT INI.

ANTARA DOKUMEN INI SALAH SATU NYA MERUPAKAN SATU PERMINTAAN YANG TIDAK MASUK AKAL SAMA SEKALI. BELUM PERNAH MANA-MANA PIHAK YANG DITUDUH MEMINTA DOKUMEN KETERANGAN 112 ASAL DARI MAHKAMAH!!!

SUDAHLAH SEGALA BUKTI BERHUBUNG KES LIWAT INI DI MINTA OLEH ANWAR AL-JUBURI INI MALAH KETERANGAN 112 MILIK PENGADU DAN SAKSI-SAKSI DALAM KES LIWAT INI JUGA ANWAR MINTA DARI MAHKAMAH!!!

KETERANGAN PENGADU DAN SAKSI-SAKSI 112 ADALAH SULIT DAN IANYA TIDAK PATUT DI BERI KEPADA PIHAK TERTUDUH DALAM MANA-MANA KES SEKALIPUN. NAMUN ANWAR MEMINTANYA!!! KENAPA BEGITU BANYAK SEKALI PERMINTAAN ANWAR AL-JUBURI INI???

JIKA KETERANGAN 112 INI DI BERIKAN NESCAYA PARA SAKSI-SAKSI AKAN TERGUGAT KESELAMATAN NYAWA MEREKA!!! INI MERUPAKAN SUATU YANG SULIT DAN KETERANGAN YANG AMAT PENTING DALAM KES LIWAT INI.

PADA DASARNYA KETERANGAN 112 DARI PENGADU DAN SAKSI-SAKSI TIDAK HARUS DI BERI KEPADA ANWAR AL-JUBURI INI. IANYA SEELOKNYA DI BENTANGKAN DI MAHKAMAH PADA 1 JULAI NANTI.

APAKAH JAMINAN JIKA BUKTI YANG ASAL DI BERI IA TIDAK AKAN DIUBAH DAN DI ROSAKKAN OLEH PIHAK TERTUDUH???

DI SINI KENYATAAN YANG TELAH DI BERIKAN OLEH MANGSA LIWAT ANWAR AL-JUBURI DALAM BLOGG BELIAU SAIFUL BUKHARI:

1)Ketika perbicaraan di Mahkamah Sesyen, penetapan tarikh-tarikh perbicaraan mengambil kira dan memberi kelongaran kepada faktor bahawa beliau perlu hadir di Parlimen.

2) Beliau juga diberi jaminan bon peribadi dimana wang jaminan TIDAK perlu didepositkan

3) Paspot antarabangsa beliau tidak ditahan.

4) Perdana Menteri (pada ketika itu Tun Abdullah) sendiri telah memberi jaminan kepada beliau dan keluarga supaya perbicaraan ini dibicarakan dengan seadil-adilnya. Rujuk penghakiman ini

UNTUK MAKLUMAN SEK 377B TIDAK BOLEH DIIKAT JAMIN. NAMUN ATAS BUDI BICARA HAKIM IANYA BOLEH DIBERIKAN JAMINAN PADA TERTUDUH!!!

DALAM KES INI TERTUDUH IAITU ANWAR AL-JUBURI TELAH MENDAPAT JAMINAN DARI PIHAK MAHKAMAH!!! DAN JAMINAN TAMPA SATU SEN PUN YANG PERLU ANWAR AL-JUBURI INI BAYAR. ADAKAH ANWAR AL-JUBURI INI MASIH TIDAK MENDAPAT KEADILAN DARI MAHKAMAH???

MAHKAMAH TELAH BANYAK MEMBERIKAN KEADILAN BUAT ANWAR AL-JUBURI INI SEPANJANG PROSES KES LIWAT NYA INI. JIKA BUKAN ANWAR AL-JUBURI INI YANG DITUDUH NESCAYA TERTUDUH ITU TIDAK AKAN DAPAT SEPERTI APA YANG ANWAR AL-JUBURI PEROLEHI!!!

JIKA SEGALA BUKTI ASAL BERHUBUNG KES LIWAT INI ANWAR PEROLEHI KELAK IANYA AKAN DIPERTIKAIKAN OLEH ANWAR SENDIRI KERANA BUKTI YANG ASAL DAN SAHIH ITU TELAH TERCEMAR!!!

MANGSA LIWAT SAIFUL BUKHARI YANG SEHARUSNYA MENDAPAT KEADILAN DALAM KES LIWAT INI. MANGSA PERLU DI BERIKAN TAHAP KESELAMATAN YANG CUKUP BAGI MENGELAK SEBARANG PEKARA YANG TIDAK DIINGINI BERLAKU.PARA SAKSI-SAKSI DALAM KES INI JUGA PERLU DI KAWAL BAGI MENGELAKKAN ADA PIHAK YANG CUBA MENSABOTAJ KES LIWAT INI.

KES LIWAT INI MERUPAKAN SATU KES YANG BERFROFIL TINGGI, DAN PIHAK MAHKAMAH SEHARUSNYA MEMASTIKAN MANGSA LIWAT DALAM KES INI MENDAPAT PEMBELAAN YANG SECUKUPNYA.

22 JUNE INI HAKIM AKAN MENETAPKAN SAMA ADA PERMOHONAN ANWAR AL-JUBURI YANG TIDAK MASUK AKAL INI AKAN DITERIMA ATAU TIDAK.

DIHARAPKAN YANG ARIF TUAN HAKIM BIJAKSANA AKAN MEMBERIKAN KEADILAN YANG SAKSAMA KEPADA PIHAK TERTUDUH DAN MANGSA LIWAT INI.

KAMI TERIMA SEADANYA KEPUTUSAN DARI MAHKAMAH DENGAN HATI YANG TERBUKA. BUKAN SEPERTI PIHAK DI SEBELAH SANA YANG TIDAK HENTI-HENTI MEMPERLEKEHKAN DAN MEMPERTIKAIKAN KEPUTUSAN HAKIM.

YANG HAK PASTI BERDIRI
YANG BATHIL PASTI JATUH

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on June 18, 2009 in Anwar AL JUBURI WAL LIWATI

 

One response to “RAKAMAN CCTV,DNA,KETERANGAN 112 SAKSI YANG ASAL DI TUNTUT OLEH PELIWAT!!!!

 1. kluangman

  June 18, 2009 at 10:25 am

  Jika kerajaan dan mahkamah sendiri menunjukkan kelemahan dan beri muka kepada si tertuduh – wajarlah tertuduh macam junjung naik kadok.

  Salahnya – salahnya kepada kerajaan juga kerana tidak menguatkuasakan undang2 yang ada, persetan dengan pandangan orang luar. Kerajaan dan mahkamah tunjuk budibicara bukan pada tempatnya – mahkamah harus melihat kepada keharmonian rakyat jika beruk ni berada di luar. – habis segala taman dan pokok bunga orang dirosakkannya.

  Terlalu sakit hati menyokong kerajaan yang lembab dan lemah, lebih baik sokong Anwar.

  Apakata tuan.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s