RSS

Anwar bela Militan!

16 Jun

1. Lawatan TYT Lee Kuan Yew ke Malaysia.

Selama 8 hari di Malaysia, Lee Kuan Yew telah menemui hampir kesemua pemimpin parti politik di Malaysia dari kerajaan dan pembangkang. Namun Lee Kuan Yew tidak menemui AnWAR w/pun ada usaha dari PKR membuat temujanji dengan Lee Kuan Yew.

PKR bersungguh-sungguh mahu mempertemukan AnWAR dengan Lee Kuan Yew. Sivarasa telah menemui Lim Kit Siang mohon bantuan agar AnWAR dapat menemui lee Kuan Yew. Manakala Saifuddin Nasution telah menemui pegawai di Kedutaan Singapura cuba mengaturkan pertemuan AnWAR-Kuan Yew, tentunya atas arahan AnWAR.

Difahamkan, Lee Kuan Yew tidak mahu menemui AnWAR kerana Kuan Yew sejak sekian lama tidak pernah mengkagumi AnWAR. Ketika AnWAR di puncak kuasa, kunjungan AnWAR ke Singapura juga tidak mendapat layanan sewajarnya dari Kuan Yew. Khabarnya Kuan Yew enggan menemui AnWAR kerana beliau tahu AnWAR seorang bernafsu songsang serta tahu sikap opportunist AnWAR.

Sivarasa yang berang telah menuduh DAP sengaja tidak membantu AnWAR agar bertemu dengan Kuan Yew sedangkan Presiden PAS juga bertemu dengan Kuan Yew!

AnWAR menerangkan kepada penyokongnya bahawa beliau tidak menemui Kuan Yew seperti Tun Mahathir. Seperti biasa AnWAR control macho lagi. Hakikatnya AnWAR terhegeh-hegeh menghantar utusan mahu menemui Kuan Yew bagi membuktikan dirinya penting di kalangan penyokongnya, namun tidak dilayan Kuan Yew. Ini berbeda dengan Tun Mahathir yang tidak pernah meminta menemui Kuan Yew.

2. Pasukan Khas Persekutuan Malaysia (PKPM)

Pasukan ini ditubuhkan sejurus selepas AnWAR ditangkap 1998 dahulu. Antara perintis pertubuhan ini ialah Anuar Wahi, seorang ‘berpangkat’ Leftenan Kolonel dalam PKPM tahun 1998. Anuar Wahi adalah aktivis PKR semasa era reformasi dan berpangkalan di Wangsa Maju.

Anuar selalu kelihatan di Bukit Damansara serta merujuk apa jua tindakan PKPM kepada Dr. Wan Azizah. AnWAR juga sering menghantar nota dari penjara kepada pemimpin pertubuhan ini menyokong segala tindak tanduk mereka membenteras jenayah (kononnya).

Kemuncak sokongan AnWAR kepada pertubuhan ini ialah pelantikan Datuk Dr. Wan Ismail (bapa mertua AnWAR) sebagai penasihat kepada PKPM. Anuar Wahi juga mendakwa beliau adalah penasihat ketenteraan kepada Dr. Wan Azizah serta bertanggungjawab merekrut ahli-ahli PKR sebagai anggota kerahan PKPM (spt askar wataniah dlm ATM).

Sekumpulan pendokong PKR yang rasional bersemuka dengan Dr. Wan Azizah untuk mengesahkan perkara ini namun tidak pernah dilayan. Begitu juga yang terbaru, AnWAR tidak pernah menafikan penglibatan PKR dalam pertubuhan haram ini.

AnWAR menyatakan bahawa tidak perlu dihalang untuk berbuat kebaikan sedangkan pertubuhan haram ini mencanangkan penggunaan senjata api kepada anggotanya. Anggotanya dilatih mengangkat senjata untuk melawan kezaliman dan AnWAR menggambarkan kerajaan kini adalah ZALIM!

Saya percaya AnWAR tahu kewujudan pertubuhan haram ini serta mahu mengeksploit kewujudannya. Mudah membaca sokongan AnWAR terhadap pertubuhan ini. Ianya tidak lahir dari sokongan yang ikhlas membenteras kezaliman tetapi lahir dari dendam kesumat beliau yang mahu melihat negara huru-hara. Inilah belang sebenar AnWAR……

Di petik dari blog X-PKR

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on June 16, 2009 in Anwar AL JUBURI WAL LIWATI

 

One response to “Anwar bela Militan!

 1. aNAK jOHOR

  June 17, 2009 at 2:52 pm

  Saya rasa kwon yew ada sebab yang tersirat untuk berbaik dengan Malaysia. Saya rasa beliau nak lihat kekuata parti parti politik di Malaysia. Kita kena berhati-hati – lihat sahajalah apa yang telah berlaku kepada Melayu di Singapura.

  Saya amat kecewa dengan sikap Anwar..Saya pernah mendengar ucapan beliau. Hanya orang yang TIDAK peka dan TIDAk mengkaji fakta akan terpegun dan menerima BULAT_BULAt percakapan ANWAR. A

  ParpuKari: Alhamdulillah, sekurang-kurangnya saudara tahu yang mana intan dan yang mana kaca!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s